Zoeken

Bezoek Marrakech voor je dood gaat!

18 juli 2014 - 19:32 - Marokko

©

De stad Marrakech staat dit jaar wederom in de top 50 van steden die men moet bezoeken voor men sterft. De ranking wordt jaarlijks opgesteld door The Huffington Post. Marrakech staat op de tweede plaats, net na de Tsjechische stad Praag, en wordt beschreven als bijna magisch en vol geheime plekken.

"Koningsstad Marrakech is één van de meest historische bestemmingen in de ranking. Wandelen door de medina, werelderfgoed, en vol geheime plekken die wachten om te worden ontdekt, is een bijna magische ervaring", schrijft de Spaanse versie van The Huffington Post.

Om deze ranking op te stellen heeft The Huffington Post gegevens gebruikt van Minube, community website voor reizigers.

Eerste tien steden van de top-50

 Praag - Tsjechië, voor haar erfgoed en schoonheid dat niemand verwacht
 Marrakech - Marokko, om haar medina en bijna magische ervaring
 Zanzibar - Tanzania, om haar fijne zandstranden
 Lissabon - Portugal, voor het plezier van een wandeling in haar straten
 Istanbul - Turkije, beschouwd als een van de mooiste steden in Europa
 Kyoto - Japan, waar traditie op alle straathoeken aanwezig is
 Sevilla - Spanje, om haar historisch karakter
 New York - Verenigde Staten, een stad die nooit slaapt
 Antigua Guatemala - Guatemala, om haar eeuwenoude en zeer goed behouden architectuur
 Sydney - Australië, voor haar opera, cultuur en stranden

Klik hier om de volledig top-50 te bekijken

Marrakech wereldbestemming

Marrakech wordt vaak opgenomen in rankings opgesteld door zowel publicaties gericht op professionals als via gebruikersenquêtes.

Riad Kheirredine bijvoorbeeld werd onlangs verkozen tot het beste hotel wat betreft service in de wereld. Over de Marokkaanse Riad zei een consument bijvoorbeeld: "Het is onmogelijk om alle manieren op te noemen waarop elke medewerker alles doet om je reis ongelooflijk te maken. Het voldoet te zeggen dat we arriveerden als gasten en vertrokken als vrienden."

De okerkleurige stad werd ook verkozen tot zesde beste bestemming ter wereld voor 2014 in een ranking van TripAdvisor, na een online peiling waaraan miljoen mensen hebben deelgenomen.

Om nog meer toeristen te verwelkomen plant het ministerie van Verkeer de bouw van een nieuwe luchthaven in de rode stad. De huidige luchthaven Marrakech Menara zal over enkele jaren te klein zijn om de steeds groeiende toeristenstroom op te vangen. Marrakech verwelkomt momenteel één derde van de toeristen die Marokko bezoeken.

Bladna.nl