Zoeken

België zet Marokkaanse imam land uit

16 juli 2015 - 22:45 - Wereld

©

België heeft een uitzettingsbevel uitgevaardigd tegen Shayh Alami, een Marokkaanse imam bekend om zijn radicale preken. De man heeft 30 dagen om het land te verlaten.

Zijn uitzetting werd besloten door Theo Francken, Belgische staatssecretaris voor Asiel en Migratie. Volgens hem is de Imam, die ook de Nederlandse nationaliteit heeft, "een reëel gevaar voor de nationale veiligheid".

De uitzettingsbeslissing volgt volgens Le Vif-Express op een rapport van de Belgische Nationale Veiligheid. De imam werkte in een Somalische moskee in Verviers en zou onder meer jongeren hebben helpen radicaliseren. Een aantal van hen zouden zich zelfs bij de Islamitische staat hebben aangesloten.

Shayh Alami was afgelopen maart in opspraak gekomen nadat hij in een filmpje op YouTube God smeekte de "tong en voeten af te snijden" van de Marokkaans Amazigh-activist Ahmed Assis, die van afvalligheid wordt beschuldigd.

Shayh Alami zal aan de Nederlandse autoriteiten worden overhandigd en mag gedurende tien jaar niet meer naar België terugkeren. Hij is reeds in beroep gegaan tegen de beslissing.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team