Zoeken

België: bejaard Marokkaans koppel op vakantie naar migrantencentrum gestuurd

1 februari 2016 - 16:03 - Marokko

©

Wat een leuke familiebezoek in België moest worden liep uit op een ramp voor een bejaard Marokkaans koppel. Ze misten de bevalling van hun dochter en belandden in een gesloten centrum voor migranten.

Het koppel wilde enkele dagen in België doorbrengen waar hun hoogzwangere dochter van een meisje moest bevallen. Ondanks een geldig paspoort, een visum en de nodige documenten om in België te verblijven, werd het koppel bij zijn aankomst op de luchthaven van Charleroi aangehouden en naar een migrantencentrum gestuurd.

Hun schoonzoon vertelde aan RTL dat ze waren aangehouden omdat ze niet genoeg geld bij zich hadden. Het koppel had 270 euro en 770 dirham op zak. Volgens de Belgische wet moeten reizigers echter 45 euro per dag en per persoon voorzien wanneer ze bij familie of vrienden in België verblijven. Voor een verblijf in een hotel stijgt dit bedrag naar 95 euro per dag.

Het koppel had ook geen bankkaart of een verbintenis tot tenlasteneming bij waarmee ze, ondanks hun middelen, wel in België zouden zijn toegelaten.

Hun dochter is intussen van een gezond meisje bevallen. De grootouders zaten toen nog in het gesloten centrum in Steenokkerzeel. Zij werden intussen naar Marokko teruggestuurd en hebben reeds nieuwe tickets geboekt. Binnen enkele dagen zullen ze eindelijk hun kleindochter in België ontmoeten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team