Zoeken

Belg was er zeker van, hij ging met Lalla Soukaina trouwen

14 september 2015 - 19:15 - Marokko

©

Philippe Latteur, 49, was ervan overtuigd dat hij met prinses Lalla Soukaina ging trouwen. Hij had haar zelfs in een brief aan Koning Mohammed VI ten huwelijk gevraagd.

Hij liet haar toen via de ambassade van Marokko in Brussel een verlovingsring en en gouden ketting leveren. Of Lalla Soukaina de geschenken heeft gekregen kan niet worden bevestigd.

Aan DH.be vertelt Latteur hoe hij de knappe prinses ontmoette. Hij zag haar voor het eerst in de wijk Agdal in Rabat. Hij was op slag verliefd maar wist toen nog niet dat ze een prinses was. "We ontmoetten elkaar enkele keren in Rabat en Brussel, in verschillende horecagelegenheden in Woluwe, nabij het kerkhof van Elsene en in de Belga op het Flageyplein. Ik wil heel duidelijk zijn, het is nooit verder gegaan dan een kus op de wang. Maar ik dacht dat er iets was. Lalla Soukaïna studeerde aan de Sorbonne. Ik was verliefd."

De veertiger zegt zelfs haar moeder, Lalla Meryem, te hebben ontmoet. Op 22 juni 2012 vroeg hij de hand van Lalla Soukaina aan Koning Mohammed VI. Hij stuurde ook regelmatig bloemen naar de prinses in Rabat en zelfs in Parijs waar ze tijdens haar studies verbleef. Hij kreeg nooit antwoord.

Lalla Soukaina trouwde in mei 2014 met Mehdi Regragui en zou haar eerste kind verwachten. Haar Belgische bewonderaar wil nu weten wat er met de verlovingsring en gouden ketting is gebeurd. "Ik wil me ervan verzekeren dat ze de verlovingsring, bewijs van mijn liefde voor haar, heeft gekregen en dat niemand de ring voor zichzelf heeft bijgehouden. Ze blijft voor altijd de prinses van mijn hart. Ik ben er zeker van, we gaan elkaar terugzien", aldus de nog steeds verliefde Philippe Latteur.

Bladna.nl