Zoeken

Bejaarde Marokkaan met 1800 euro pensioen leeft op straat

25 december 2014 - 20:15 - Marokko

©

Brahim, 70-jarige Marokkaan, woont in Frankrijk. Ondanks een pensioen van 1800 euro per maand leeft Brahim al ruim anderhalf jaar in zijn auto in de Franse hoofdstad Parijs.

Brahim werkte jarenlang bij autofabrikant Renault. In mei 2013 werd hij na zijn scheiding uit zijn woning gezet. De oude man klopte aan alle deuren om een sociale woning te krijgen, zonder succes. Hij besloot uiteindelijk om in zijn auto te wonen totdat hem een woning zpu worden toegekend.

Behalve het feit dat Brahim familie in de buurt heeft, kan hij met zijn pensioen een deftige huur betalen. "Ik heb familie in Aubervilliers en Trappes maar zij hebben geen plaats voor mij. En bij de ene en de andere gaan logeren vind ik gênant", aldus Brahim aan Franse media.

Soms bezoekt hij familie in Spanje of in Marokko, maar hij mag er niet langer dan drie maanden verblijven, omdat hij anders zijn pensioen zou verliezen.

Een vrouw uit zijn wijk helpt hem met de administratieve procedures. De burgemeester zegt niets te kunnen doen. Ruim 500 mensen wachten op een woning terwijl slechts 35 à 40 woningen jaarlijks vrij komen. Sommigen wachten al sinds 2007.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team