Zoeken

Bejaarde Marokkaan in Nederland uit woning gezet na beenamputatie in Marokko

24 april 2016 - 20:10 - Marokkanen in het buitenland

©

Een 75-jarige Marokkaan werd donderdag met zijn vrouw uit hun woning in Utrecht gezet door woningbouwvereniging Mitros. Enhajjam verbleef volgens Mitros veel te lang in Marokko.

De oude man bracht in de afgelopen twee jaar slechts een maand in het huis door. Hij verbleef die hele tijd in Marokko voor een beenamputatie. « Daar woont veel familie. Het is prettig om die bij een operatie in de buurt te hebben. Het duurde allemaal wat langer dan gepland. Ik heb de rechter doktersverklaringen laten zien, maar hij geloofde me niet. »

De spullen van het gezin werden donderdag uit het huis gehaald terwijl de oude man en zijn vrouw naar een wijkcentrum werden gebracht waar ze overdag verblijven. ’S nachts slapen ze in een hotel. Mitros stelt dat, wanneer een woning zolang leegstaat, het naar mensen op de wachtlijst moet.

Een beslissing die Enhajjam niet verstaat. « Ik begrijp het niet. Ik woon al sinds 1972 in Nederland en heb altijd bij de sportvelden van Elinkwijk een huis gehad. Toen dat tegen de vlakte ging, ben ik verhuisd naar de Marnixlaan. Daar woon ik sinds 2000. Ik heb nooit problemen gehad, altijd netjes mijn huur betaald. Ik sta nu op straat en weet niet waar ik naartoe moet. »

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team