Zoeken

Batbot gevuld met gehaktvlees

Batbot gevuld met gehaktvlees
Ingrediënten

Batbot

 250g bloem
 250g griesmeel
 1/2 theelepel zout
 2 theelepels gist
 warm water

Vulling

 300 gram gehaktvlees
 1 groene paprika, in stukjes gesneden
 mayonaise
 1 theelepel boter
 2 eetlepels bakolie
 1 gehakt ui
 1 eidooier
 een paar slabladeren
 2 teentjes knoflook, geperst
 100g geraspte kaas
 zout
 zwarte peper

Meng het warm water, de bloem, het zetmeel en het zout. Kneed het deeg tot het zacht is. Verdeel het in balletje en duw ze plat om ze een ronde vorm te geven. Laat even rusten en bak dan aan beide kanten in een vetvrije pan.

In een ander pan bak de gehakte ui met de knoflook, olie, zout en peper. Voeg de paprika en roer goed.

Doe het gehaktvlees in een kom en voeg het ui-paprika mengsel toe. Goed mengen. Voeg het eigeel en meng nogmaals.

Maak kleine balletjes van het gehaktvlees-mengsel, duw ze lichtjes plat en bak in en pan met boter.

Open de batbot één voor één, doe een beetje mayonaise, sla, een balletje gehaktvlees en een beetje geraspte kaas in. Dien onmiddellijk op.

  • Gepubliceerd op:
  • Auteur :
  • Kooktijd : 60 min
Marokkaanse recepten
Meer recepten
Ch'hiwat Bladi

Bladna.nl