Zoeken

Ban Ki-moon heeft spijt van uitspraken over Marokko

29 maart 2016 - 14:30 - Marokko

©

Het einde van de spanningen tussen Marokko en de secretaris generaal van de Verenigde Naties is nabij. Volgens VN-woordvoerder Stephane Dujarric heeft Ban Ki-moon spijt van zijn uitspraken over Marokko.

Tijdens een persconferentie vertelde Dujarric dat het belangrijkst is dat de samenwerking met de Minurso wordt hervat en dat zowel Ban Ki-moon, VN-gezante Christopher Ross en Kim Buldoc alles doen om een "juiste en globale" oplossing te vinden zoals de VN-veiligheidsraad het eist.

"De secretaris generaal heeft spijt van de misverstanden en de gevolgen van zijn uitspraken. Het is nooit zijn wens geweest om iets te zeggen of te doen om Marokko te beledigen. Het koninkrijk is een gewaardeerd lid van de Verenigde Naties." aldus Dujarric volgens wie Ban Ki-moon "nooit heeft en nooit een standpunt zal innemen over het Sahara-conflict. Christopher Ross heeft ook nooit een bepaalde standpunt over het conflict willen opleggen".

De woordvoerder stelde tevens dat de "positie van de VN niet is veranderd" en dat wat de secretaris generaal heeft gedaan of gezegd "niet bedoeld was om een verandering van het standpunt van de VN bekend te maken".

Stéphane Dujarric sprak ook over het woord "bezetting" dat door Ban Ki-moon in de kampen van Tindouf werd gebruikt. "Het gebruik van de term bezetting was niet gewild. Het was spontaan en persoonlijk en we betreuren er de gevolgen van". Het woord werd "slechts één keer gebruikt" in een antwoord op een vraag van de media.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team