Zoeken

Ban Ki-moon provoceert opnieuw Marokko

14 mei 2016 - 19:50 - Marokko

©

De secretaris-generaal van de Verenigde Naties heeft in een brief aan Polisario-baas Mohamed Abdelaziz zijn « sterke emoties » geuit na zijn bezoek van afgelopen maart aan Tindouf.

De brief is bijzonder symbolisch omdat het op 10 mei werd verzonden, dag van de 43e verjaardag van de oprichting van de Polisario.

« Ik wil U bedanken voor uw gastvrijheid tijdens mijn bezoek op 5 maart 2016. Dit bezoek stond me toe om de uiterst moeilijke humanitaire situatie in de vluchtelingenkampen te verstaan. Het was een ervaring die me diep heeft geraakt », schreef Ban Ki-moon in zijn brief.

Ook vertelde de VN-verantwoordelijke dat hij « was geraakt door de uitwisselingen » die hij « met de Sahrawi jeugd » heeft gehad en dat hij ervan overtuigd was dat « we deze uitdagingen zullen overwinnen ».

Marokko kreeg afgelopen maart flinke ruzie met Ban Ki-moon na diens bezoek aan Algerije en de kampen van Tindouf. De secretaris-generaal noemde de aanwezigheid van Marokko in de Sahara toen namelijk een « bezetting ». Na zijn bezoek was er massaal betoogd in Marokko. Ban Ki-moon had toen woedend op de protestacties gereageerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team