Zoeken

Badr Hari mag wat later buiten blijven

20 november 2014 - 16:04 - Wereld

©

Marokkaanse kickbokser Badr Hari mag voortaan tot middernacht in een restaurant of andere horecagelegenheid blijven. Dat besloot de rechtbank in Amsterdam woensdag.

Badr Hari mocht zich sinds november 2012 niet meer in horecagelegenheden vertonen tussen 22 uur ’s avonds en 10 uur s’morgens. Dat was één van de voorwaarden opgelegd door de rechtbank om zijn proces vrij te mogen afwachten.

Na zijn veroordeling tot 1,5 jaar cel in februari, mocht Badr Hari opnieuw en onder dezelfde voorwaarden zijn proces in beroep vrij afwachten.

Tijdens de eerste zittingsdag in hoger beroep op 12 november vroeg zijn advocate Bénédicte Ficq om de horecabeperkingen op te heffen. Badr Hari verblijft sinds enige tijd in Marrakech, maar Ficq argumenteerde dat wanneer hij naar Nederland komt, hij vaak zakendiners heeft. En 22 uur is een beetje vroeg om te vertrekken.

Badr Hari werd in februari door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot anderhalf jaar gevangenisstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Ook werd hem een schadevergoeding opgelegd van ruim 20.000 euro ten voordele van Koen Everink. Het Openbaar Ministerie besloot in hoger beroep te gaan tegen de lage straf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team