Zoeken

Celstraffen voor babyverkoop in Tanger (update)

23 april 2015 - 20:42 - Marokko

©

Zes mensen werden maandag door de rechtbank van Tanger veroordeeld tot gevangenisstraffen gaande van drie maanden tot één jaar, omdat ze hadden geprobeerd een baby te verkopen.

De biologische moeder van het kind en een vroedvrouw behoren tot de verdachten. Zij wilden een nog niet geboren meisje aan een Spaans-Marokkaans koppel verkopen voor 10.000 dirham.

De andere veroordeelden zijn een medewerkster van het ziekenhuis, een bewaker en het Spaans-Marokkaans koppel.

De biologische moeder raakte zwanger door een buitenechtelijk relatie. Zij zou zich in het ziekenhuis voordoen als de koopster om de registratie van het kind te vergemakkelijken.

Toen de grootmoeder van de baby in november vorig jaar over de plannen van haar dochter hoorde deed ze aangifte bij de rechtbank in Tanger.

Update 23 april 2015

Het Hof van Beroep van Tanger heeft strengere straffen uitgesproken tegen de verdachten. Het Spaans-Marokkaans koppel werd tot 18 maanden gevangenisstraf veroordeeld voor het kopen van de baby, valsheid in geschrifte en corruptie. De biologische moeder, een kuisvrouw en de bewaker kregen dezelfde straf. De hoofdverpleegkundige kreeg 6 maanden celstraf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team