Zoeken

Arts in Marokko geeft maagdelijkheidsattest aan zwangere vrouw

14 april 2016 - 15:30 - Marokko

©

In de regio van Kenitra staat een arts deze week terecht voor het uitschrijven van een maagdelijkheidsattest aan een zwangere vrouw. De dokter zou dat voor een invloedrijke man die van verkrachting wordt verdacht hebben gedaan.

De zaak is al zeven jaar oud. Niet alleen de dokter, maar ook meerdere notarissen zijn bij de fraude betrokken volgens Al Massae.

Het slachtoffer zou kort na door haar baas te zijn verkracht hebben ontdekt dat ze zwanger was. De dader ontkent de feiten en toonde zelfs een maagdelijkheidsattest van het slachtoffer aan de rechter. Hij probeerde vervolgens de vrouw te dwingen met één van zijn medewerkers te trouwen maar ze weigerde en beviel van een gezond kindje.

De dader weigert het kind al zes jaar te erkennen waardoor het niet bij de burgerlijke stand kan worden ingeschreven en dus ook niet naar school mag.

DNA-tests hebben intussen uitgewezen dat hij de biologische vader van het kind is. Volgens de krant heeft de vader van het kind echter veel macht in de regio van Kenitra, waardoor hij nog steeds niet werd berecht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team