Zoeken

Verontwaardiging om arrestatie 86-jarige vrouw in Marokko

1 oktober 2014 - 18:24 - Marokko

©

Tahra Kharsa werd vorige week maandag gearresteerd en naar de gevangenis gebracht door de Gendarmerie in Amizmiz nabij Marrakech. De oude vrouw weigerde het huis waar ze al 40 jaar woonde te verlaten.

Volgens de zoon van de 86-jarige vrouw is zij de eigenares van het huis en de grond dat erbij hoort. Tahra en haar overleden broer erfden 40 jaar geleden het huis van hun moeder.

Onlangs kwam er echter een ’rijke man’ langs met een ongeregistreerd verkoopbewijs. Hij vertelde aan het gezin dat hij het huis had gekocht van Tahra’s broer kort voor hij overleed.

De oude vrouw bracht de zaak voor de rechter. Ze gelooft niet dat haar broer het huis heeft verkocht. En ook al had hij dat willen doen, dan zou hij haar toestemming moeten hebben gekregen omdat zij het huis mede bezit.

Tahra verloor de zaak en kreeg het bevel van de rechtbank om haar huis te verlaten. Ze weigerde en werd daarom naar de gevangenis van Boulemharz in Marrakech gebracht.

Begin deze week werd ze vrijgelaten nadat ze door de rechtbank werd veroordeeld tot twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en 500 dirham boete veroordeeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team