Zoeken

Ophef na hardhandige arrestatie bejaarde Marokkaan in Amsterdam (video)

23 november 2016 - 21:52 - Wereld

©

In Nederland is dinsdag met veel verontwaardiging gereageerd op de hardhandige arrestatie van een 84-jarige Marokkaanse man in Amsterdam.

De oude man werd door motoragenten aangehouden en in de boeien geslagen terwijl hij duidelijk moeite had om recht te blijven staan. Hij werd vervolgens naar het politiebusje geduwd.

Een getuige filmde het voorval. De video zorgde voor veel boze reacties op sociale media. De politie stelt in een bericht op Facebook dat de man zich niet kon identificeren en een verwarde indruk maakte en zegt de zaak te onderzoeken.

« De man had gezien zijn leeftijd niet op deze manier moeten worden meegenomen. De man leek erg geschrokken van de commotie. Hij zal dan ook excuses ontvangen van de politie. », aldus de politie.

De excuses van de politie zijn echter onvoldoende. Het hardhandige optreden van de agenten blijft voor ontevredenheid zorgen, met name bij de Marokkaanse gemeenschap in Nederland.

Kamerlid Ahmed Marcouch en raadslid Sofyan Mbarki hebben beiden op het voorval gereageerd. Marcouch wil daarover Kamervragen stellen aan minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie. Mbarki wenst dat de burgemeester zich persoonlijk bij de oude man gaat excuseren en wil weten waarvoor hij werd aangehouden en of de manier waarop hij werd behandeld proportioneel is met de overtreding.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team