Zoeken

In Amazoneregenwoud teruggevonden Marokkaans meisje werd seksueel misbruikt

12 maart 2014 - 21:13 - Marokko

©

Het vermist Marokkaans meisje dat vorig weekend in het Amazoneregenwoud is teruggevonden, werd zeven maanden lang seksueel misbruikt door haar ontvoerder. Grover Morales, 35, is aangeklaagd voor mensenhandel, criminele samenzwering en seksueel misbruik van een minderjarige.

Het 9-jarig meisje uit Barcelona, bevindt zich nog steeds in Bolivia, waar de overheid voor de nodige psychologische hulp heeft gezorgd. Ze mag zodra haar toestand het toelaat en de papieren in orde zijn terug naar Spanje.

Het meisje was door haar ouders aan een Boliviaanse vriend toevertrouwd om de zomervakantie in Bolivia door te brengen. Eenmaal in Bolivia brak de man het contact met haar familie. De ouders van het meisje verwittigden de politie waarop een onderzoek werd gestart.

Afgelopen zaterdag, meer dan zeven maanden na haar verdwijning, werd het meisje tijdens een gezamenlijke operatie van de Spaanse en Boliviaanse politie bevrijd.

Grover Morales wordt zowel in Spanje als in Bolivia vervolgd voor mensenhandel, criminele samenzwering en seksueel misbruik van een minderjarige. Spanje heeft zijn uitlevering gevraagd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team