Zoeken

Geen vrijheid voor Ali Dinia, 78-jarige slachtoffer van een verkeersongeval

24 september 2014 - 21:57 - Marokko

©

Ali Dinia komt niet voorwaardelijke vrij. De 78-jarige Marokkaan was vorige maand het slachtoffer van een verkeersongeluk veroorzaakt door een vrachtwagen. Bij het ongeval kwam een jonge vrouw om het leven. De oude man wordt voor haar dood verantwoordelijk gehouden.

Maandag heeft de rechtbank in Benslimane een verzoek tot de voorwaardelijke vrijlating van Ali Dinia afgewezen. De medische attesten, diabetes, hartproblemen en verschillende breuken veroorzaakt door het ongeval deden er niet toe.

Ali Dinia reed op 15 augustus samen met zijn vrouw en kleinkinderen op de snelweg Casablanca-Rabat in de richting van Tanger, toen een vrachtwagen op de derde rijstrook op zijn auto inreed. De oude man verloor de controle over zijn auto, die aan de andere kant van de snelweg belandde. Meerdere voertuigen knalden daarop tegen zijn auto. Een 23-jarige vrouw kwam daarbij om het leven.

De voormalige ambtenaar werd op 26 augustus gearresteerd toen hij het ziekenhuis verliet, en naar de gevangenis van Benslimane gebracht. Meerdere getuigen bevestigen echter dat de bestuurder van de vrachtwagen verantwoordelijk is voor het ongeval. De bestuurder, die vluchtmisdrijf pleegde, werd kort na het ongeval gearresteerd maar kwam op 2 september alweer vrij.

Op 14 oktober wordt een nieuw verzoek tot voorwaardelijke vrijlating behandeld.

Video van de aankomst van Ali Dinia in de gevangenis van Benslimane

Bladna.nl