Zoeken

Ahmed, Marokkaan uit Spanje, woont in zijn auto

8 april 2014 - 12:11 - Marokko

©

Aan Lavanguardia vertelt Ahmed, Marokkaan uit Spanje, zijn trieste levensverhaal. Getroffen door de reeds vijf jaar durende economische crisis, woont Ahmed al jaren in zijn auto.

Zijn blauwe auto is sinds drie jaar zijn enige dak. Ahmed, 39, woont al meer dan 10 jaar in Spanje. Sinds 2010 is hij werk- en dakloos. De weinige financiële hulp die hij krijgt is onvoldoende om een echte woning te huren.

Maar Ahmed blijft positief. Hij weet dat het voor hem even niet anders kan en dat hij gewoon moet doorbijten. Hij bezocht verschillende centra voor daklozen en herbergen die hem werden aangeraden door de sociale diensten, maar hij beschouwt ze als openluchtgevangenissen. Er zijn zoveel regels dat hij er uiteindelijk de voorkeur aan gaf om in zijn auto te gaan wonen.

Ondanks alles verliest hij de hoop niet. Van tijd tot tijd gaat hij naar een hulpcentrum waar hij kan douchen of in de plaatselijke kerk om te ontbijten. Maar, zoals hij het zelf vertelt, heeft hij al lange tijd geen normale maaltijd meer gehad. Zijn dagelijkse menu bestaat uit koude broodjes die hij in zijn auto opeet.

Maar Ahmed weet dat hij op een dag een normaal leven zal terugvinden, met een goede baan en de grote liefde. Zijn situatie is enkele weken geleden lichtjes verbeterd. Ahmed heeft een job in een restaurant gevonden, waarmee hij maandelijks 180 à 300 euro verdient.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team