Zoeken

Achtergelaten zusjes overleven maanden alleen in Larache

9 maart 2015 - 19:25 - Marokko

©

De politie in Larache heeft vorige week drie zusjes van 18 maanden tot 7 jaar ontdekt die door hun ouders waren achtergelaten en al maanden alleen woonden.

Vier maanden geleden vertrok de vader van het gezin. Twee maand later besloot ook de moeder haar kinderen achter te laten. De drie meisjes werden alleen gelaten in het ouderlijk huis in Douar Selef.

Een lokale verantwoordelijke van mensenrechtenvereniging AMDH vertelde aan TelQuel dat de kinderen in erbarmelijke omstandigheden leefden. De meisjes waren vuil, sliepen op de grond en verlichtten het huis met kaarsen.

Nog steeds volgens de AMDH is het niet de eerste keer dat de vader zijn kinderen achterlaat. Hij zou met drie andere vrouwen kinderen hebben gehad en zou elke keer opnieuw zijn gezin hebben verlaten. Omdat hij enkel traditioneel trouwde zijn al zijn kinderen niet erkend, hebben geen geboorteakte en kunnen niet naar school.

De vereniging heeft de zaak aan de rechter voorgelegd. De drie zusjes werden in een weeshuis geplaatst. Na onderzoek van de politie zal een adoptiegezin worden gezocht.

Bladna.nl