Zoeken

Abdelhamid Abaaoud, de jihadist ’met zijn blikje bier’

24 januari 2015 - 22:26 - Wereld

©

De meest gezochte man van België is de Marokkaanse jihadist Abdelhamid Abaaoud. De jongeman had een heel gewone jeugd en radicaliseerde vrij laat.

Zijn oude klasgenoten vertelden aan Belgische media dat Abdelhamid een doodgewone jongen was en dat ze vol ongeloof waren toen ze zijn foto op de televisie zagen.

Sommigen beschrijven hem als grappig, anderen als turbulent, maar in geen geval als extremist. "Toen ik hem enkele maanden geleden in een video zag, herkende ik hem meteen: dezelfde glimlach, dezelfde manier van spreken. Ik heb de video naar een vriend doorgestuurd en die antwoordde dat het onmogelijk was", aldus een vroegere klasgenoot van Abdelhamid aan La Dernière Heure.

Dezelfde klasgenoot vertelt hoe hij een paar jaar terug Abdelhamid Abaaoud in een bioscoop was tegengekomen met een blikje bier in zijn handen. "Ik denk dat hij toen nog niet geradicaliseerd was."

Vele oude vrienden van de jonge Marokkaan kunnen nog steeds moeilijk geloven dat hij de meest gezochte man van België is. Abou Omar Soussi wordt ervan verdacht het brein te zijn achter de terreurcel die vorige week in België werd opgerold en aanslagen plande tegen de Belgische politie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team