Zoeken

Aanslagen Parijs: gewonde Marokkaan Yasser Bensalah vertelt horror

22 november 2015 - 18:45 - Marokko

©

Yasser Bensalah is een van de twee Marokkanen die vorige week bij de aanslagen van Parijs gewond raakte. Yasser zat op het terras van een café van de concertzaal Bataclan met twee vrienden toen de terroristen begonnen te schieten.

"We zaten op het terras van het café. Alles verliep normaal tot 21:20, toen een terrorist uit het niets verscheen en blindelings begon te schieten. We waren ineens in een oorlogsgebied", aldus Yasser die met een Tunesische en een Egyptische vriend iets was gaan drinken.

De Marokkaan vertelde aan persagentschap MAP hoe een kogel de rits van zijn jas had gescheurd en zijn paspoort had doorboord. "Mijn paspoort heeft mijn leven gered", zegt Yasser, die een tweede kogel in het been kreeg.

Toen Yasser besefte wat er gebeurde verstopte hij zich onder een tafel. Hij kroop vervolgens naar een nabijgelegen café waar hij door hulpverleners werd verzorgd. Hij belde vervolgens zijn Tunesische vriend op die door een kogel in de buik was geraakt.

Yasser werd naar een Parijse ziekenhuis gebracht waar hij aan zijn been werd geopereerd. Hij mocht donderdag het ziekenhuis verlaten en vertrekt binnenkort naar Marokko waar hij in Casablanca een oogartsenpraktijk wil openen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team