Zoeken

Nieuwe ontwikkelingen in zaak vrouw aangevallen door zwerfhonden in Casablanca

16 mei 2024 - 15:00 - Marokko

©

De administratieve kamer van de rechtbank van eerste aanleg in Casablanca heeft het onderzoek naar de klacht van een vrouw die werd aangevallen door zwerfhonden, tegen de gemeente en de lokale ontwikkelingsmaatschappij "Casa Environnement", uitgesteld tot 20 mei.

Tijdens de vorige zitting eiste de advocaat van de klaagster, Abdel Fattah Dhaif, van de rechtbank om geen rekening te houden met een document dat door de gemeente en "Casa Environnement" was overgelegd, omdat hij het "verdacht" vond. De verdediging had een verklaring overgelegd die was ondertekend door twee bewakers die gestationeerd waren in Sbata en Bouskoura, de wijk waar de aanval plaatsvond. Een van hen beweerde de eigenaar te zijn van de honden die de klaagster hadden aangevallen.

Lees ook: Vrouw klaagt Casablanca aan na aanval door zwerfhonden

De verdediging van de klaagster merkte echter op dat er discrepanties waren tussen de verklaring die door deze bewakers was ondertekend en die door een van hen aan de gerechtsdeurwaarder was getoond tijdens een inspectie van de plaats van de aanval, en die door de gemeente en "Casa Environnement" aan de rechtbank was overgelegd. Meester Abdel Fattah Dhaif betwistte ook het inspectierapport dat door de beklaagden meer dan vijf maanden na de aanval in augustus vorig jaar was opgesteld.

Lees ook: Zwerfhonden zaaien terreur in Casablanca

De advocaat van het slachtoffer herinnert eraan dat hij de gemeente en Casa Environnement schriftelijk op de hoogte had gebracht, enkele dagen nadat zijn cliënt was aangevallen door zwerfhonden. Maar deze brief bleef onbeantwoord. Het slachtoffer beschuldigt de stadsautoriteiten van nalatigheid en eist een schadevergoeding van 100.000 dirham voor het geleden letsel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team