Zoeken

Drama in Sefrou: man valt schoolmeisjes aan, één dode

29 april 2024 - 23:00 - Marokko

©

Een gruwelijke tragedie heeft Sefrou in Marokko getroffen. Een man heeft drie schoolmeisjes van het Lahcen Lyoussi-college aangevallen met een mes terwijl ze na schooltijd naar huis liepen. De aanval resulteerde in de dood van één van de meisjes, terwijl de twee andere slachtoffers ernstig gewond raakten.

De dader, die na zijn daad op de vlucht sloeg, werd na een klopjacht door de autoriteiten gearresteerd dankzij de waakzaamheid van een ambtenaar die de politie en de Koninklijke Gendarmerie waarschuwde. De verdachte is momenteel in hechtenis en zal voor de rechter moeten verschijnen.

Lees ook: Marokko: schoolmeisje met mes aangevallen na weigeren relatie

Volgens de beschuldigingen viel de man de meisjes aan met een mes. Een van de slachtoffers, die ernstige buikwonden had opgelopen, werd met spoed overgebracht naar het Academisch ziekenhuis Hassan II in Fez, waar ze overleed. De twee andere meisjes worden nog steeds in het ziekenhuis behandeld voor verwondingen aan hun handen en gezicht.

Lees ook: Marokko: zorgwekkende verdwijning schoolmeisjes

De gruwelijke daad heeft diepe verontwaardiging en woede gewekt. De lokale afdeling van de Marokkaanse Vereniging voor Mensenrechten (AMDH) heeft de "laffe daad" in een verklaring veroordeeld en de autoriteiten opgeroepen om passende maatregelen te nemen om de veiligheid van de burgers te waarborgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team